Her bodde Hønse-Fredrik

Han ble kalt Hønse-Fredrik og bodde her på 1800-tallet. Navnet fikk han kanskje fordi huset ble bygget opp av rester fra et gammelt hønsehus, eller fordi han hadde høner. Han ble også kalt Godte-Fredrik, fordi han solgte knekk til arbeiderne som bygde Østfoldbanen og på gårder i området. Ifølge teksten fra Ski historielag var han ikke alene om å bo her inne i skogen, det var både enslige og familier som valgte eller mer eller mindre ble tvunget til å bo slik.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Nov 2020

Dammen i Dammyrsdalen

Av Nina Didriksen

Den gamle dammen er solid og mosegrodd. Dagens tur inn gikk fra Smerta i sørvest, mens første gangs besøk til høstens nye kjentmannspost gikk fra Trøytve i nord. Her er også en geocache for de som liker slikt turkrydder.

07 Nov 2020

Arbeid i traseen

Av Nina Didriksen |

Dette slepet mellom Smerta/golfbanen i Ski og Dammyrsdammen er ikke merket som skiløype på kartet i Skiforeningens Imarka-app, men alle de nyplasserte stokkene tyder på at dette er tiltenkt skiturer. Vi får håpe på kulde og snø snart.

06 Nov 2020

Elg i solnedgang

Av Nina Didriksen

Elgen fra ski-VM i Oslo i 1982 står nå nedenfor Midtstubakkene. Det lille tjernet (på googlemaps feilaktig kalt Besserudtjernet) er populært på varme dager, men nå i november er det bare en og annen hund som går uti.