Men Salsteinen ligger da på den andre siden av stien?

Kartet viser kjentmannsposten på østsiden av stien, mens den uten tvil er på vestsiden. Det var minst åtte personer som lette i krattet på østsiden av stien i et virvar av ferske tråkk. Beskrevne spor etter bebyggelse ble funnet, men ingen Salstein. Så kom GPS-en frem, og dermed også steinen. Med riktig inntegning hadde kartet vært tilstrekkelig, og det bør det også være.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Nov 2020

Fløyta i novemberstemning

Av Odd Tore Saugerud

Været hittil i november har vært av det grå og våte slaget. Det så lovende ut på Franskleiv med tåke, men den lettet dessverre for det meste rett etterpå. Novemberstemning ble det likevel.

13 Nov 2020

En lite kjent minnestein

Av Odd Tore Saugerud

I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 fikk skogbrukerne for seg at skolebarn burde plante skog. Det skjedde i et lite område syd for løypa over Semsmåsan vest for Furuholmen. For å minnes begivenheten ble det laget en minneplate som ble festet på en stein. Men granplantene vokste fort, og steinen var ikke stor. Selv om den ble funnet verdig til o-kartet, har vi passert den drøssevis av ganger uten å se den, helt til nå når det er hogd en kile inn til den, og det er satt opp solide benker til de som besøker den.

13 Nov 2020

Nytt og gammelt bevergnag

Av Nina Didriksen

Skulle noen være i tvil om beverne i Marka har kommet til Tverrsjøen, er vel dette et tydelig tegn på at svaret er ja.