Øvervåja

Øvervåja ligger oppe i lia nordvest for Våja. Det kommer løype opp hit fra vannet. Løypa som går inn i skogen til venstre, fører til Breidtjernet, eller man kan ta av, og følge Skardbrennvegen mot Skjerva. I den brede traseen på høyre side av skiltene kan man gå til Sjosætra, Gullentjern eller Sagvollen. Det er Skjerva løypelag som prepper løypene her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Jan 2021

Utsikt mot Skjervavassdraget

Av Eivind Molde

Det er flott å gå gjennom snøtung skog. Men når skogen er høy og tett, er det ekstra spennende å komme inn i et hogstfelt. Er det utsikt i vente? Og det var det virkelig her, et flott panorama ned mot de nordligste vannene i Skjervavassdraget. Bildet er tatt i Kudalen, fra løypa mellom Breidtjernet og Øvervåja.

05 Jan 2021

Måne- og lyktestolpelys

Av Jørgen Øverbye

Første skitur i den nye lysløypa mellom Grinda og Sognsvann ga mersmak. Bymiljøetaten har lagd en variert og vakker trasé som binder øst og vest sammen.

05 Jan 2021

Ringigårdene i sol og hvitt

Av Odd Tore Saugerud

Med dagens temperaturer, -10 grader om morgenen, var en tur i solskinnet prioritert. Tanumplatået er solrikt også rundt vintersolverv, og på mørke flater smeltet nok snø til at det dannet seg istapper. Selv om snødybden er begrenset, var det kjørt og sporsatt to parallelle scooterspor over jordene, men fortsettelsen i terrenget mot Kattås var krevende. I forgrunnen av bygningene den gamle gårdssaga, og mot høyre bildekant den karakteristiske gamlelåven.