Årets første mikroekspedisjon

Bortsett fra enkelte kjentmannspostjegere for drøyt 20 år siden og noen toppsamlere, er det knapt folk på Smedmyrkollen, Heikampens 496 meter høye nabo i nord. Kollen var målet for dagens tur opp fra Sørkedalen. Etter løypekrysset i enden av Bjørnebergveien var det slutt på preparerte spor, og her over Smedmyra var det selvtråkk som gjaldt. Kollen befinner seg inne blant grantrærne forut, og viste seg å ha bratte skrenter på nesten alle kanter, så toppfremstøtet ble en liten styrkeprøve på smale ski. En herlig stund, synes fotografen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Jan 2021

Også en type skitur

Av Nina Didriksen

Bortenfor preparerte spor ligger eventyret. Her har fotografen funnet en passasje opp på Smedmyrkollen, som stort sett er omkranset av loddrette skrenter. Mikroekspedisjonens mål var denne kollen, som var kjentmannspost for drøyt 20 år siden.

07 Jan 2021

Øverst på Smedmyrkollen

Av Nina Didriksen |

Dette er også Oslo. På Smedmyrkollen en kilometer nord for den mer kjente Heikampen er det fin utsikt over vinterland. Det er hugget noen bokstaver i berget, men den leteaksjonen får vente til sommeren. Kollen hadde kjentmannspost i perioden 1998-2000.

07 Jan 2021

Heikampen i sør

Av Nina Didriksen

På vei over Smedmyra i den foreløpig upreparerte løypa, kan Heikampen skimtes i horisonten. Dette var en god, gammeldags vinterdag.