I Merradalen kjøyver bekken

Merradalen er en av tre adkomstveier til Kolsåsmassivet fra vestsiden. Dette er en gammel driftsvei for tømmertransport. Etter høstens nedbør renner fortsatt ganske mye vann i bekken fra myrene mellom Søndre og Nordre Kolsås, og det bratte veifaret er fylt av ruglete is. Fra toppen av stupet henger tallrike istapper, som fortsatt vokser og etter hvert faller ned. Dette er fortsatt en mulig vei opp, men nedover er den mer enn krevende.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Jan 2021

Blide Kjelsås-jenter

Av Jørgen Øverbye

To blide Kjelsås-jenter ankom Sinober etter å ha forsert de bratte bakkene fra Burås, veldig fornøyde med å ha truffet på løypemaskinen.

10 Jan 2021

Bålet varmer på Væleren

Av Morten Synstelien |

Turskøyter Hole og Ringerike har hatt begynnertur, og da kommer den obligatoriske bålpausa som Norsk Turskøyting er kjent for. Ostesmørbrød og pølser er stort sett menyen. Med -15 grader og bålplassen så vidt i sola, varmer bålet bra. Siden Væleren er drikkevannskilde, må vi være 500 meter unna vanninntaket. Og vi er utenfor. Etter pausa blir det mer fart, tynnere is og lenger distanse. Men disse bålpausene er viktige sosialt sett, i dag var det noen par også, så lettere å få fulgt koronaregler.

10 Jan 2021

Sola er på vei ned kl 14.41 på Væleren

Av Morten Synstelien |

Vi er fem stykker igjen etter en 15 km lang og flott tur, med både tynn is, råker, sol og skygge. Og sola begynner å varme, så det var bare minus ni da vi kom til bilen. Det ble en del opplæring, og Bjørn helt til høyre ledet oss over et tynt parti med ei råk i midten for første gang. Som instruktør var jeg ca. ti meter bak og fulgte ham opp. Hadde ikke vært mulig uten at kunnskapen og isstavene var med. Så det er flere og flere som har fått et betydelig høyere nivå på sine iskunnskaper, og det gleder meg som Instruktør. Litt lett snø på isen gjør isleseing meget vanskelig. Gir dog god sporsnø når ruta er gått opp på forhånd.