På Søndre Kolsås står juletreet fortsatt pyntet

På Søndre Kolsås er det fullt av tråkk etter besøk i jula og tiden etterpå. Her har også noen pyntet en furu med glasskuler og gyllent glitter. Etter vindværet er ikke alle kulene like hele. Denne dagen skyet det over, og det kom lett snø. Stinettet her var ganske bra, men med enkelte isete partier dekket med et tynt lag av lett nysnø.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Jan 2021

I Merradalen kjøyver bekken

Av Odd Tore Saugerud

Merradalen er en av tre adkomstveier til Kolsåsmassivet fra vestsiden. Dette er en gammel driftsvei for tømmertransport. Etter høstens nedbør renner fortsatt ganske mye vann i bekken fra myrene mellom Søndre og Nordre Kolsås, og det bratte veifaret er fylt av ruglete is. Fra toppen av stupet henger tallrike istapper, som fortsatt vokser og etter hvert faller ned. Dette er fortsatt en mulig vei opp, men nedover er den mer enn krevende.

12 Jan 2021

Blide Kjelsås-jenter

Av Jørgen Øverbye

To blide Kjelsås-jenter ankom Sinober etter å ha forsert de bratte bakkene fra Burås, veldig fornøyde med å ha truffet på løypemaskinen.

10 Jan 2021

Bålet varmer på Væleren

Av Morten Synstelien |

Turskøyter Hole og Ringerike har hatt begynnertur, og da kommer den obligatoriske bålpausa som Norsk Turskøyting er kjent for. Ostesmørbrød og pølser er stort sett menyen. Med -15 grader og bålplassen så vidt i sola, varmer bålet bra. Siden Væleren er drikkevannskilde, må vi være 500 meter unna vanninntaket. Og vi er utenfor. Etter pausa blir det mer fart, tynnere is og lenger distanse. Men disse bålpausene er viktige sosialt sett, i dag var det noen par også, så lettere å få fulgt koronaregler.