Solnedgang over Vik

Jeg har pigget meg ut fra Steinsbystranda, ca. 40 cm mellom hver gang jeg sjekket istykkelsen. Kom 110 meter ut før isen ble for tynn, selv for en med komplett sikkerhetsutstyr og kompetanse. Men solnedgangen ble magisk. Så turen på 220 meter i løpet av 22 minutter var verdt det! Hadde ikke vært mulig å få tatt dette bildet fra stranda.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Jan 2021

Brøytet bane på Vik

Av Morten Synstelien |

Da har Steinsfjorden Skøyteforening startet på en bane, innerst i bukta ved Vik. Også kalt Statoilstranda på folkemunne. Målte 14 cm stålis her. Men det er betydelig dåligere is ved Garntangen og lenger nord.

12 Jan 2021

Åsbråtakleiva er åpnet for ferdsel igjen

Av Odd Tore Saugerud

I september 2019 gikk det et stort steinras over den gamle driftsveien i Åsbråtakleiva, og stien der ble sperret for all ferdsel. Senere ble det åpnet for å passere raset igjen, men det ble bare delvis ryddet, og tråkket går i storsteinet ur. Med snø er passasjen ganske krevende, for nå har den våte snøen frosset til og dekker mellomrommene mellom blokkene, men den tåler ikke vekten av en person. Med forsiktighet går det likevel ganske greit.

12 Jan 2021

På Søndre Kolsås står juletreet fortsatt pyntet

Av Odd Tore Saugerud

På Søndre Kolsås er det fullt av tråkk etter besøk i jula og tiden etterpå. Her har også noen pyntet en furu med glasskuler og gyllent glitter. Etter vindværet er ikke alle kulene like hele. Denne dagen skyet det over, og det kom lett snø. Stinettet her var ganske bra, men med enkelte isete partier dekket med et tynt lag av lett nysnø.