Skiløype i grenseland

Løypa sørøstover fra Abborvann går parallelt med Abborvannsbekken. Kommunegrensen mellom Oslo og Bærum følger bekken ned til Bogstadvannet. Oslofolk som gikk i denne løypa, var dermed «innafor» ut fra de siste koronarådene. Fotografen gikk Høgåsen rundt med en kort, men langvarig, avstikker til toppen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Jan 2021

Skareføre «off piste»

Av Nina Didriksen

På vei opp til Høgåsen i Bærumsmarka kunne fotografen konstatere at det er fint skareføre i denne delen av Marka. Uten ski bar det heller dårlig. Denne åpne traseen gjorde første halvdel av toppturen greit fremkommelig, men det ble kronglete etter hvert.

24 Jan 2021

Nedsnødd trig.punkt på Høgåsen

Av Nina Didriksen |

Høgåsen har flere toppunkter. Her er vi på 410 moh., der trig.punktet skal befinne seg. Høyeste punkt er litt lenger nordvest, på 414 moh. Her på 410 er det null utsikt, og vi så heller ingen spor etter kjentmannsposten fra 1992. Høgåsen var også kjentmannspost nr. 3-1980 i Bærumsmarka.

24 Jan 2021

«Et lite fristed i kommuneskogene»

Av Nina Didriksen |

Slik lød omtalen av Høgåsen i Bærumsmarka i kjentmannsheftet for 1992. Posten var plassert ved trig.punktet på 410 moh. Bildet er tatt på toppen på 414 moh. Utseendemessig er det lite som skiller de to, og ingen av dem har heller utsikt. Det var fint skareføre for skigåing utenfor preparerte løyper denne januarsøndagen. Høgåsen var også kjentmannspost nr. 3-1980 i Bærumsmarka.