En tilfrosset foss i Sæterbekken

Dette er den best kjente fossen i Sæterbekken, hvor blåstien går helt inntil. Denne dagen var den helt tilfrosset, og ganske stille. Den lange fossen i flere etasjer nedenfor gikk delvis åpen, og ga mye lyd fra seg. På bilde nr. 35592 kan du se hvordan det så ut her 1. november 2020.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Jan 2021

Sæterbekken mini-canyon

Av Odd Tore Saugerud

Ovenfor vadestedet på bilde nr. 24786 går bekken i en ganske trang kløft med stup på begge sider. Her har den demt seg opp med is til et vann som dekker hele dalbunnen. Krevende å passere sommerstid, umulig nå.

28 Jan 2021

Høy vannstand ved vadestedet i Sæterbekken

Av Odd Tore Saugerud

Nedenfor vadestedet på bilde nr. 24786 kjøyver det kraftig, og det har etter hvert bygd seg opp en isdemning, slik at trærne står i vann. Her er det ingen mulighet til å krysse bekken nå. Ellers er det gode turmuligheter for de som har støvler med pigger eller brodder.

28 Jan 2021

Sæterbekken går stedvis fortsatt åpen i kulda

Av Odd Tore Saugerud

Til å være midtvinters, er det fortsatt ganske stor vannføring i Sæterbekken. Til tross for en ukes tid med et titalls kuldegrader, er det noen åpne partier, og der gir bekken kraftig lyd fra seg. Dette er fossen rett nedenfor vadestedet på bilde nr. 24786.