Stupet med den vanskeligste passasjen langs Stovivann

På gamle orienteringskart er det merket sti langs vestsiden av Stovivann. Som bilde nr. 34274 viser, kan det være et ganske utfordrende veivalg. Fra isen er det bedre oversikt over dette partiet og flatene med den gule lavarten der. Stien går rett ovenfor det nedfalne treet et stykke ovenfor isflaten. Originalbildet i full oppløsning viser også den bøyde rota som forbinder de to hyllene som stien går på.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Jan 2021

Skiglede i Røa snøpark

Av Odd Stiansen

Snøen i Røa snøpark er nok kunstig i år, men gleden ved å være ute denne fine vinterdagen var ekte. Den driftige skigruppa i Røa IL har også skaffet til veie lys, noe som gjør det mulig å bruke anlegget på kveldstid, men i dag tjente ikke lysmasten noe annet formål enn å skygge såpass for sola at refleksene i objektivet ble håndterlige for fotografen.

31 Jan 2021

Måneskinnsløype er ikke å anbefale nedover før det kommer mer snø

Av Lars Kristian Bjørløw

Først er det et stort isstykke i svingen hvor mange pleier å falle. Der vil man ha problemer med å stoppe hvis man har vanlig fart. Så kommer stykket på bildet, og like etter det er det en åpen bekk i bunnen av neste bakke. Deretter går det greit, bortsett fra at det er isete hele veien helt ned til Sognsvann. En partileder fortale til Aftenposten 23. januar at han hadde kommet seg ned Måneskinnsløype helskinnet, men falt og slått begge knærne på Gaustadjordene. Det er ikke flatmark der heller, og bare enda mer is.

31 Jan 2021

Mye folk på fjordisen siste helgen i januar 2021

Av Odd Stiansen |

Folkevandring på fjordisen utenfor Sandvika/Høvik i dag. Så tykk is helt fri for snø er kan det gå mange år mellom hver gang man får oppleve. Det som var betenkelig er at altfor mange åpenbart ikke oppfattet den litt diskre markeringen av yttergrensene for området som Isoppsynet går god for. Personene på bildet var imidlertid på den rette siden av Kadettangen. Kvinnen som prøvde å gå over Sandvikselvens utløp på den andre siden av tangen måtte derimot berges av brannvesenet.