Vestsiden av Stovivann

Den bratte østsiden av Ringiåsen med mange stup og skrenter utgjør vestsiden av Stovivann. Åsen i bakgrunnen er Svartoråsen med Hornigårdene på flaten til høyre for denne. Bildet er tatt nær sydenden av vannet, hvor mange ispilkere har prøvd lykken og målt istykkelsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Jan 2021

Stupet med den vanskeligste passasjen langs Stovivann

Av Odd Tore Saugerud

På gamle orienteringskart er det merket sti langs vestsiden av Stovivann. Som bilde nr. 34274 viser, kan det være et ganske utfordrende veivalg. Fra isen er det bedre oversikt over dette partiet og flatene med den gule lavarten der. Stien går rett ovenfor det nedfalne treet et stykke ovenfor isflaten. Originalbildet i full oppløsning viser også den bøyde rota som forbinder de to hyllene som stien går på.

31 Jan 2021

Skiglede i Røa snøpark

Av Odd Stiansen

Snøen i Røa snøpark er nok kunstig i år, men gleden ved å være ute denne fine vinterdagen var ekte. Den driftige skigruppa i Røa IL har også skaffet til veie lys, noe som gjør det mulig å bruke anlegget på kveldstid, men i dag tjente ikke lysmasten noe annet formål enn å skygge såpass for sola at refleksene i objektivet ble håndterlige for fotografen.

31 Jan 2021

Måneskinnsløype er ikke å anbefale nedover før det kommer mer snø

Av Lars Kristian Bjørløw

Først er det et stort isstykke i svingen hvor mange pleier å falle. Der vil man ha problemer med å stoppe hvis man har vanlig fart. Så kommer stykket på bildet, og like etter det er det en åpen bekk i bunnen av neste bakke. Deretter går det greit, bortsett fra at det er isete hele veien helt ned til Sognsvann. En partileder fortale til Aftenposten 23. januar at han hadde kommet seg ned Måneskinnsløype helskinnet, men falt og slått begge knærne på Gaustadjordene. Det er ikke flatmark der heller, og bare enda mer is.