Sola går ned over Frognøya ved Bønsnes

Nok en kald, solfylt dag på isen går mot slutten. Solnedgangen var vakker i ettermiddag. Bildet er tatt litt øst for Bønsnestangen, rett nedenfor Malerstua. Tyrifjorden er værhard, og derfor er det rester av stokker for å forankre båter. Men sola varmer, men når den går ned, kjenner du at det er minus 12 grader, særlig siden det er trekk fra nord i tillegg.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Feb 2021

Pause på Averøya

Av Morten Synstelien |

Averøya er en del av Nordre Tyrifjorden og Storelva naturreservat. For øvrig en magisk plass, spesielt når storfe ikke er der. Verdt en tur vår, høst eller som i dag - vinteren og på turskøyter. Storelva har frosset til, noe som ikke har skjedd på mange år.

05 Feb 2021

Turskøyteløpere i solnedgang

Av Morten Synstelien |

Vi har krysset Tyrifjorden tur/retur på turskøyter. Ikke det beste føret, men vel gjennomført, meget dyktige skøyteløpere med god kompetanse og riktig utstyr. Sola går ned over Vikersund. Finnemarka til venstre og Holleia til høyre.

05 Feb 2021

Kvinne på kanten - og det er ca. 300 meter dypt

Av Morten Synstelien |

Vi står der hvor Tyrifjorden er på sitt dypeste. Armen Holsfjorden koker i kulda og lager magisk tåke. Vinden har brutt opp isen, til den står imot bølgene. Dette gjør det mulig i dette tilfelle å gå helt til kanten for ei som er meget erfaren og flink på turskøyter, og som har komplett utstyr og klesskift i sekken. Krokskogens rygg til venstre, og sola står over Finnemarka, Sylling er gjemt i tåka.