Luftputebåt ved Storøya

Etter at flere personer forrige helg gikk gjennom isen utenfor det området Isoppsynet hadde markert som sikkert, trappet Redningsselskapet opp sin tilstedeværelse på fjordisen denne helgen. Det inkluderte både boder som solgte ispigger i hver ende av det markerte området, og mannskaper i en luftputebåt. De siste fikk nok mest oppmerksomhet fra de mange som befant seg på isen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Feb 2021

Sola går ned over Frognøya ved Bønsnes

Av Morten Synstelien

Nok en kald, solfylt dag på isen går mot slutten. Solnedgangen var vakker i ettermiddag. Bildet er tatt litt øst for Bønsnestangen, rett nedenfor Malerstua. Tyrifjorden er værhard, og derfor er det rester av stokker for å forankre båter. Men sola varmer, men når den går ned, kjenner du at det er minus 12 grader, særlig siden det er trekk fra nord i tillegg.

05 Feb 2021

Pause på Averøya

Av Morten Synstelien |

Averøya er en del av Nordre Tyrifjorden og Storelva naturreservat. For øvrig en magisk plass, spesielt når storfe ikke er der. Verdt en tur vår, høst eller som i dag - vinteren og på turskøyter. Storelva har frosset til, noe som ikke har skjedd på mange år.

05 Feb 2021

Turskøyteløpere i solnedgang

Av Morten Synstelien |

Vi har krysset Tyrifjorden tur/retur på turskøyter. Ikke det beste føret, men vel gjennomført, meget dyktige skøyteløpere med god kompetanse og riktig utstyr. Sola går ned over Vikersund. Finnemarka til venstre og Holleia til høyre.