Utsikt fra Skarpsnoåsen

Vi ser ned på Holsfjorden/Tyrifjorden med Finnemarka-massivet til venstre. Gaustatoppen titter så vidt frem bak tuppen, og lenger mot høyre tror vi det er Blefjell vi aner. Skarpsnoåsen har ingen merkede stier eller løyper, og vi så bare masse dyrespor i dag. Åsen var kjentmannspost i urtiden, den står på postarket fra både 1970 og 1980.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Feb 2021

Vindstille på Skarpsnoåsen

Av Nina Didriksen

Det var en sur trekk ved start på Kleivstua, men her på Skarpsnoåsen var det heldigvis ingen sno rundt ørene. Vi fulgte den noe utfordrende skuterløypa fra Finneflakseter, deretter bilveien som går nesten til Nessetra, og så skauleis videre utover åsen. Snøen bærer fint, og det er en fryd å gå «off piste». Skarpsnoåsen har ingen merkede stier eller løyper, og vi så bare masse dyrespor. Åsen var kjentmannspost i urtiden, den står på postarket fra både 1970 og 1980. Det skal være rester av et gammelt trig.tårn her og en liten varde, men det er gjemt under snøen. Nettkartet viste at vi var på rett sted.

14 Feb 2021

Frisk skuterløype

Av Jørgen Øverbye

En av de morsomste skuterløypene i Lillomarka går mellom Grisputten og Lilloseter, her på Tryggdalsmåsan skimtes skiltet til Lillomarka naturreservat (fra 2015) på vei ned de bratte bakkene mot Grisputten.

14 Feb 2021

Kiosk i barnehagen

Av Jørgen Øverbye

Barnehagen på Sinober fungerte utmerket som kiosk, og supplement til kafeen inne. Og at kiosken skulle drives av barnebarn til bestyrer Ellen, var vel nærmest selvsagt.