Poststaken fra 1970-tallet?

På Skarpsnoåsen var det kjentmannspost i 1970 og 1980, ifølge de gamle postarkene. Tydeligvis også i 1978, ifølge denne teksten til bilde nr. 20374. «Postbeskrivelsen da var i 1978 «På tårnet på trig.pkt. 520 moh», senere forandret til «På gran på trig.pkt. (520 moh)»». Denne tynne staken er saget av i toppen, så det er ikke et vanlig tre. Trig.punktet er under snø, rett bak til høyre for fotografen i 2021. Flotte forhold for skitur i terrenget.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Feb 2021

Utsikt fra Skarpsnoåsen

Av Nina Didriksen |

Vi ser ned på Holsfjorden/Tyrifjorden med Finnemarka-massivet til venstre. Gaustatoppen titter så vidt frem bak tuppen, og lenger mot høyre tror vi det er Blefjell vi aner. Skarpsnoåsen har ingen merkede stier eller løyper, og vi så bare masse dyrespor i dag. Åsen var kjentmannspost i urtiden, den står på postarket fra både 1970 og 1980.

14 Feb 2021

Vindstille på Skarpsnoåsen

Av Nina Didriksen

Det var en sur trekk ved start på Kleivstua, men her på Skarpsnoåsen var det heldigvis ingen sno rundt ørene. Vi fulgte den noe utfordrende skuterløypa fra Finneflakseter, deretter bilveien som går nesten til Nessetra, og så skauleis videre utover åsen. Snøen bærer fint, og det er en fryd å gå «off piste». Skarpsnoåsen har ingen merkede stier eller løyper, og vi så bare masse dyrespor. Åsen var kjentmannspost i urtiden, den står på postarket fra både 1970 og 1980. Det skal være rester av et gammelt trig.tårn her og en liten varde, men det er gjemt under snøen. Nettkartet viste at vi var på rett sted.

14 Feb 2021

Frisk skuterløype

Av Jørgen Øverbye

En av de morsomste skuterløypene i Lillomarka går mellom Grisputten og Lilloseter, her på Tryggdalsmåsan skimtes skiltet til Lillomarka naturreservat (fra 2015) på vei ned de bratte bakkene mot Grisputten.