Møte på tynn, nylagt is ved Utøyas sydspiss

TJ – kjent som «The orange animal» har fantastisk god iskunnskap, bor bare noen hundre meter unna, og var på isen rett før det begynte å snø. Vi holder oss på trygg koronaavstand fra hverandre, dog mest på grunn av at isen er tynn. Info deles, blant annet om at Holsfjorden har lagt seg i natt. Men snøen på isen markerer grensa for hvor det er mulig å gå for de med kompetanse og utstyr, og sporene hvor bare en hare kan gå, er visket ut. Det var bare mulig å gå noen få timer denne gangen, men et fantastisk eventyr var det. Vi ser Nes-landet til venstre og Finnemarka mot høyre. Holsfjorden er nesten borte i snøværet. Damen i bakgrunnen bor også i nabolaget, og kan mye om is.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Feb 2021

Mot kveld ved Holsfjorden

Av Britt Celine Oldebråten

Det går mot kveld i Svangstrand, lengst sør i Holsfjorden, og blåtimen har kommet. Det har vært kaldt lenge nå, og isen har lagt seg, blåst opp og lagt seg på nytt. Dette ser du på de hvite skillelinjene i isen. Ytterst er det åpent vann. Bildet er tatt i samme retning som bilde nr. 10793, som ble tatt i september 2009 og som bilde nr. 32636, som ble tatt i oktober 2019.

14 Feb 2021

Åpningstider for Skjervestua

Av Ole Gulbrand Rudsengen

Alle er velkommen til Skjervestua!

14 Feb 2021

Over til den «rette sida» for en kaffepause

Av Morten Synstelien |

Da turen var ferdig, hadde vi både mat og kaffe igjen. Da er sida som har sol og en plass i le, den rette sia. Litt artig at de går synkront. Var et område her med knallflott svart stålis uten sprekker.