Historie på veggene på Skjervestua

Det er interessant å komme inn på Skjervestua, som drives av Skjerva løypelag. Her kan man bl.a. lese gamle avisoppslag om søsknene Marthe og Peder Kvernstuen, som hadde dette huset på Skjervetråkket som sitt hjem.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Feb 2021

Mørket faller på ved Tjæregrashøgda

Av Erik Unneberg

Det var fint føre i Tjæregrasrunden i kveld. Rundt tre kuldegrader og lett snøvær, men det var mange nok skiløperne til at sporene ikke snødde igjen. Da dette bildet ble tatt ved Tjæregrashøgda, var det fortsatt lyst nok til at lykten ikke måtte tennes, men andre farger i naturen enn nyanser i hvitt, grått og svart, var det ikke.

17 Feb 2021

Kveldstur over Østernvann

Av Erik Unneberg

Det har snødd hele dagen, og løypene i Bærumsmarka har blitt silkemyke. I ettermiddag var det stor utfart fra Østernvannsvingen, men "køen" løste seg opp ved Østernvann.

17 Feb 2021

Det kommer snø på sålen på Tanbergmoen

Av Morten Synstelien

Her på Tanbergmoen (ca. 185 moh.) ligger det betydelig mer snø enn nede i bygda. Skogen demper for vinden, og det hjelper også. Det er litt typisk for nordvendte skiløyper. Her ligger det igjen en såle av løypa som går til Hvervenmoen. Det hjelper med beitepussing, men kommer det nok snø til å lage spor? Litt artig at her krysser pilegrimsleden skiløypa! Lastebilen i bakgrunnen kjører på Hadelandsveien (Fylkesvei 241).