Overvann, flobelte og iskunnskap i praksis ved Utøya

Her er iskanten lett å se, men overvannet skjuler en is som er så råtten at isstaven sklir rett gjennom 6,5 cm tykk is. Jarle har kompetansen, og han bruker den. Dette er ikke et sted for den som ikke har meget høy kunnskap om is. Utøya til høyre og Utstanda/Neslandet på venstre side.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Feb 2021

Stormflo på Tyrifjorden

Av Jarle Berentzen |

Vinden har blåst overvannet bort mot Røyselandet. Det er så mye vann at du ikke får gått på skøyter, litt våte gamasjer og sko må påregnes... I bakgrunnen har vi Store Svartøya, og litt lenger bak til venstre Storøya. Det har vært en magisk dag, med meget flott is, og 1-2 cm overvann.

21 Feb 2021

Tåka henger over kanten av Krokskogen

Av Morten Synstelien |

Vi er på turskøyter, og er her ved nordøstspissen av Utøya. Mye vind, mye flott is, men også is uten hold. Sola prøver å trenge gjennom. Blir en magisk dag på isen for den som har rett utstyr og lokalkunnskap om is.

21 Feb 2021

Tid for kaffe på Utøyas nordside

Av Morten Synstelien |

Det blåser mye fra sør i dag 9 m/s og 13 i kasta ifølge yr. Tungt å gå på skøyter, og vi startet ved båthavna på Storøya og gikk nordsida ut i den den stor flata på Tyrifjorden. Ble å søke ly, og her på Utøya fant vi det. Det smaker utrolig bra med litt kaffe på tur, og halve moroa med turskøyter er at vi er på tur, vi trimmer ikke, opplevelsen står i fokus.