Snøen bærer så vidt

Snøen begynner dessverre å råtne utenfor sporene. Her ved Borgersetra bar den så vidt fotografen, men stavene gikk til bunns. Om to dager er det fullmåne, og den er allerede god og rund der den skimtes i bakgrunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Feb 2021

Tåka ligger tykk i bygda

Av Morten Synstelien

Alltid like fascinerende å komme opp i høyden og se sola. Prøvde meg først på skøyter på Tyrifjorden, men det var så tykk tåke at jeg hadde problemer med å finne fram i Storøysundet. Bildet er tatt ved det navnløse utsiktspunkt i Dronningveien. Du ser åsrygger stikker opp.

23 Feb 2021

Sola prøver å bryte gjennom over Bombeøya

Av Morten Synstelien

Bombeøya henger sammen med Geitøya, men har sitt eget navn. Bildet er tatt i bukta på den østligste av Storøyas sydlige spisser. Turstien langs land må gå rundt denne odden, og det er ganske braskete med siv etc. i bukta. Men på turskøyter får du se ting fra nye perpektiver. Bombeøya kan så vidt skimtes gjennom tåka, mens Geitøya, som ligger ca. 200 meter lenger unna, er helt borte i tåka.

22 Feb 2021

Første tegn på våris ved Storøya

Av Morten Synstelien

Da er sola og været i gang med å gjøre isen om til vann. Stavis er første tegnet på at isen brytes ned. Isbiter er tatt opp av råka som var flere kilometer lang - fra Geitøya og helt til Lille Svartøya. Vi ser Rytterakertangen i midten, så Haraøya og Storøya.