Lomma med is, Isielva isfri

Lomma og Isielva møtes nedenfor Vøyendammen, og danner så Sandvikselva. Bildet viser at Lomma fortsatt delvis er dekket av is, mens Isielva er isfri. Dagen før var Lomma omtrent fullstendig dekket av is her, så isgangen i den har akkurat begynt. Videre oppover langs Isielva ligger det isflak på breddene ca. 50 cm over dagens vannstand. Som bildet viser, er starten på Sandvikselva fortsatt dekket av tykk is, men videre nedover ligger det isflak på breddene, i alle fall til Vøyenenga. Dette kan være spor etter en isdemning som kom fra Isielva.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Mar 2021

Isgang nedenfor Vøyenfallet

Av Odd Tore Saugerud

Det har vært tendenser til isgang i Lomma nedenfor Vøyenfallet, og rester av isflak ligger igjen. Istykkelsen var nær 50 cm, og det er også avstanden ned til dagens vannstand.

02 Mar 2021

Begynnende vårvannføring i Vøyenfallet

Av Odd Tore Saugerud

Det varme været den siste tiden har satt i gang snøsmeltingen, og vannføringen i Lomma har økt noe. I Vøyenfallet har vannet brutt gjennom ispanseret flere steder. Av ukjent grunn har også den gamle kverna i fossen forsvunnet. Nå står bare pillarene igjen, sammenlign øverste venstre hjørne i bildet med samme sted på bilde nr. 24082. Bilde nr. 30198 viser kverna slik den sto.

26 Feb 2021

Fullmåne og klarvær, og nattas bål er tent

Av Morten Synstelien

Vi skal sove i hengekøye i helga, like ved Bønnerudtjern, og har tent et bål som skal brenne lenge. Da blir det å grave seg ned til bakken, til bålplassen. Snødybden er mellom 60 og 80 cm. Mye trefall og greiner å plukke her, så vi starter med mye braskeved og kvist. Da får vi en glohaug i bunn. Nedfall er ikke så tørt, så vi kløyver det for å slippe altfor mye røyk. Du ser på gnistene at det er gran.