Maks 5 knop! Nå også på turskøyter

Det er vårtegn ved brua på Storøya, og vi holdt langt under 5 knop da vi gikk mot råka her! Vi er på øysida, og ser over til fastlandet. Ikke følg våre spor om du ikke har kompetanse og utstyr! Nå skjer ting fort, og vårisen er ikke å spøke med.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

10 Mar 2021

Skummel våris ved Purkøya

Av Vibeke Tjøm |

Eksempel på oppsprekking og råkdannelse på Tyrifjorden 63 moh. Trekantet flak på 16 cm ved Skjæret ved Purkøya som knakk da jeg gikk på det. Ca. 15-16 cm tykt. Våris i bunn, hard is på toppen. Men rar lyd når man går på det. Hardt å pigge på. Svekket i bunn. Vi oppsøkte den svake isen for opplæring, og hadde tiltak deretter. Men ble bare litt våt nederst utenpå buksa. Slik isen er nå, kreves kompetanse og utstyr, samt at du ikke går alene!

09 Mar 2021

Vår i lufta ved Limovnstangen

Av Morten Synstelien

Perfekt sted å raste på denne stranda. Den er noe av det flotteste Holebygda har å by på, og med turskøyter er den lett tilgjengelig om du har kunnskap om is og store vann. Legg merke til varden noen har bygget. Svartøyene og Bønsnes i bakgrunnen.

09 Mar 2021

Utøya er ikke lenger koblet med is mot land

Av Morten Synstelien |

Denne råka, som var ca. 60 cm brei på det smaleste, gjorde det risikabelt å krysse over. Isen begynner å bli preget av våren og været. Så Morten kontrollerte isen mot den åpne råka. Men han har betydelig iskunnskap og riktig utstyr. Vi ser Utøya til høyre og Utstanda i bakgrunnen. Krana midt i bildet er til den nye veien ned til kaia på landsida for ferja til Utøya.