Ved Styggedalshytta i 1952

Dette bildet er tatt søndag 30. mars 1952, en uke før palmesøndag. Teksten på baksiden viser at det er tatt ved Styggedalshytta «like før nedoverkjøringen til Langlia». Kvinnen i midten er innsenderens mor og den som også skrev på baksiden «Aslaug, Per og meg». Fotografens navn er ikke oppgitt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Mar 2021

Morten sjekker isen ved Utstranda

Av Ragnar Braata

MS Thorbjørn ligger innenfor dette isbeltet, og Morten Synstelien sjekket isen. En kraftig advarsel: Dette er våris, og det kreves betydelig iskunnskap for å bevege seg på den. Her var både isstav, øks, isbor og fullt utstyr tatt i bruk, pluss at vi var flere. Isen er 19-22 cm tykk, men med lite bæreevne, og endrer seg mye i løpet av få timer. Vi ser Geitøya og Bombeøya i bakgrunnen.

15 Mar 2021

MS Thorbjørn ligger værfast – innefrosset

Av Morten Synstelien

Våren er på vei. Det trengs, for den åpne råka (som er laget av en isbryter med propeller) lager strøm i vannet rundt selve ferja. Lenger ute ligger det et ca. 250 meter bredt belte med kraftig våris. Dette isbeltet er for tykt for ferja, som er flatbunnet og ville fått isen i propellen. Så jobben med å få ferje ut, går til sol, varme – eller våren som mange kaller den flotte tida vi går inn i. Dagene blir lysere, og sola står høyere på himmelen.

15 Mar 2021

Ved Folabærja (Folaberget)

Av Tore Wiik |

Som alltid førsteklasses spor, takket være Lier kommunes utrettelige løypekjører Astrid Justad Hennum. Bildet er tatt langs løype 323 (Opsalsetra - Moldkastet).