Forsommer på Veritasjordet

Med 19 grader og sol føltes det mer som sommer enn vår på Veritasjordet i ettermiddag. Skyer tårnet seg opp i horisonten, både i nord, øst og vest, men de holdt seg unna Høvik-området. Om vinteren prepper kommunen skiløype på dette jordet, dersom det er nok snø. Se bilde nr. 29052.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Mai 2021

Kløft med bekk i juntenes kjerkesti

Av Odd Tore Saugerud

Denne mosebevokste kløfta med bekk kunne markert slutten på stigningen i kjerkestien, men videre innover er kløfta fylt med mosegrodde steinblokker med skjulte sprekker blandet med myr og vannputter. Så her dreier stien mot vest til utsiktspunktet til høyre i bildet, hvor det i år er en post i turorienteringen Flaggspretten. Etter den følger stiens bratteste stigning opp en skrent som krever bruk av både føtter og hender.

16 Mai 2021

Utsikt fra hulen ved juntenes kjerkesti

Av Odd Tore Saugerud

Der juntenes kjerkesti flater litt ut, ligger det en omtrent seks meter lang nærmest eggformet hule, se også bilde nr. 21541. Det er en gasslomme i berget, som her er rombeporfyr. Denne dagen var det stor trafikk her av folk som kom både ovenfra og nedenfra.

16 Mai 2021

Juntenes kjerkesti

Av Odd Tore Saugerud

Juntene (jotnene) hadde sin kirke med frittstående prekestol under sydstupet på Eineåsen, se bilde nr. 29621. Kjerkestien dit er svært bratt, og går delvis under overheng. Bilde nr. 21539 viser omtrent samme sted i 2009. Da var stien lite brukt, og mye dårligere enn nå. Bjørka på bildet fra 2009 brakk i løpet av vinteren 2020/2021.