Store Åbortjern sett fra teltplassen i vest

Vi ser langs sydsiden av tjernet, og to personer står og fisker, dog uten å få noe. De prøvde alle triks i boka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Mai 2021

Storflåtan sett fra stien langs Kvernbekken

Av Morten Synstelien

Det går en liten, umerka sti fra veien og opp til Store Åbortjern, den følger Kvernbekken. Flotte forhold for sykkel nå.

30 Mai 2021

Ved Vesterås DNT-hytte

Av Nina Didriksen

Fotografen har låst døren på den lille DNT-hytta Vesterås i Totenåsen sør i Innlandet. Det ble mest utesitting i finværet og en aldri så liten markering av at hun nå kan notere seg å ha overnattet på 150 forskjellige DNT-hytter. Gullnøkkelen får alle som har besøkt minst 100 hytter, men DNT skiller ikke mellom dagsbesøk og overnattingsbesøk (noe fotografen synes er litt slapt, og derfor bare teller hytter hun har overnattet i). Herfra gikk turen til Tjuvåskampen og Torsætra.

29 Mai 2021

Vei og sti ved Kvikstadsætra

Av Nina Didriksen

Kvikstadsætra i Totenåsen ble antagelig bygget på siste del av 1600-tallet og var i drift frem til rundt 1900-1930. Den var seter til Sør- og Nedre Ringen, tre Degvoldsgårder, Sør-Kvikstad, Fossum og Nordre Gårdløs. Det er uklart hvor mange hus det har vært her, men minst fem fjøs og seks størhus. Den siste budeia som holdt til her, var Martha Sør-Ringen, leser vi på oppslagstavlen som står her på Kvikstadsætra. Det går en skogsbilvei forbi, så er du glad i å sykle «blindveier» er det mulig å ta seg en tur. Den blåmerkede Totenåsstien, samt noen umerkede og mer eller mindre synlige tråkk, går også forbi det velholdte hovedhuset og uthuset. De som la ut geocachen her i 2018, møtte eierne, og ble invitert på kake i forbindelse med en bursdagsfeiring. Fotografen var på vei til DNT-hytta på Vesterås.