Grensefurua ved Langliveien

På grensen mellom Oslo og Ringerike/Viken står denne fine furua. Grensen mellom de to kommunene og fylkene krysser vei flere steder i Marka, blant annet ved Hundtjern nærmere Sandungen gård. Fotografen ble gjort oppmerksom på begrepet «grensefurua» av Sverre Grimstad, som har skrevet en rekke bøker om Nordmarka og Krokskogen. Dette var en varm og nydelig forsommerdag i Marka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jun 2021

Nå dør Svartengrana

Av Nina Didriksen |

For snaut to år siden var det grønt bar på Svartengrana, se bilde nr. 31713. Sånn er det ikke lenger, kunne fotografen konstatere på sykkeltur nordover i Marka den første lørdagen i juni 2021.

04 Jun 2021

Andefamilien koser seg ved Storelva

Av Morten Synstelien

Vi er midt i Hønefoss på Eikli, men det finnes skjulte perler, og litt dyreliv. Jeg så først bare ei and, men det var mor, far og tre unger da jeg så nøyere etter. Elva er flomstor. Vi ser nordover. Flott å sykle denne stien/gangveien langs elva her.

04 Jun 2021

Storelva er flomstor ved Eikli

Av Morten Synstelien

Selv om vannstanden er høy i Storelva nå, har den vært enda høyere, for brygga er helt dekket av slam. Vi ser sydover mot Monserud, og de røde husene er Eikli gård. Litt skyer i dag, så fin temperatur å sykle i.