Nyter sommeren ved Plassedammen

Denne firfislen (nordfirfisle) koste seg i det fine været inne ved Plassedammen. Her stilte den opp til fotografering på demningen. Zootoca vivipara er det latinske navnet på denne øglearten, som er den ene av to i Norge. Stålorm er den andre.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Jun 2021

Rik flora langs Mattisplassvegen

Av Erik Unneberg |

Det er supert å sykle i Marka nå, og i ettermiddag lyste markblomstene opp langs veikantene på Krokskogen. Bildet er tatt ved skogsbilveien mellom Guriby og Plassedammen.

30 Jun 2021

Padletur i uvanlig nedbør

Av Nina Didriksen |

Det var fint å padle på Bogstadvannet denne onsdagskvelden. Men det var en rar og litt ekkel opplevelse å få skurer av hagl over seg fra en nærliggende skytebane. Det smalt hyppig bak trærne. Utover det var det fine fugler og insekter å se.

28 Jun 2021

Et skjul med gammelt innhold

Av Odd Tore Saugerud

Dette er forsiden av skjulet på bilde nr. 37576, med inventar. Forfallent og grønt av elde, men med et akebrett fra begynnelsen av 1970-tallet som kan si noe om hvor lenge det var aktivitet der. Vi hadde samme type brett for godstransport til hytta vår ca. 1970. Ellers finnes det en mengde rustne lange treskruer med krysspor og et utvalg av bulldogger for bruk i planlagt vedlikehold.