Sommeridyll ved Steinstjern

Oppe på Steinshøgda, rett ved Gamle Ringeriksvei og skisenteret på Kolsås, ligger Steinstjern. I store deler av året ligger det i skyggen til Nordre Kolsås, men på denne tiden av året er det ganske bra med sol her. Noen barn benyttet muligheten til å bade her, noe vi kan skimte i midten av bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Jul 2021

Gode bademuligheter i Finnsrudvannet

Av Erik Unneberg |

Det har vært varme dager nå i juli, og derfor er det fint å kunne kjøle seg ned med bading i vann og tjern i nærområdet. Et godt alternativ er Finnsrudvannet (i Asker) der vanntemperaturen ble målt til 24 grader i dag. Bildet er tatt i den sørøstre enden av vannet, der sykkelrute 388 (Heia - Semsvannet) går forbi.

19 Jul 2021

En nå ukjent grunnmur

Av Odd Tore Saugerud

På topplatået ved vannputten på bilde nr. 37630 ligger denne ruinen. Selv om den er tydelig i terrenget, mangler den på nyere orienteringskart. På et snart førti år gammelt kart er den tegnet inn, og vannputten da hjerteformet og større. Det er nå stor aktivitet med skogsmaskiner i området. I den ganske bratte bakken i scooterløypa mot Finneflakseter ned fra toppen er sporene etter dem opptil en halv meter dype. Dette kan bli mer enn interessant til vinteren.

19 Jul 2021

En gjengrodd vannputt

Av Odd Tore Saugerud

På turen for mer enn ti år siden var det her en fin nymåneformet vannputt. I dag er den fortsatt vannfylt, men helt dekket av gras.