Klar for packrafttur fra Tverrsjøstallen

Har fått låne en packraft ei uke, og den må testes. Deler av kanotruta Nordmarka Classic var dagens mål. Lite folk og biler på Tverrsjøstallen i dag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Sep 2017

Et steinsatt bekkeløp mot Grimsvannsputten

Av Odd Tore Saugerud

I forbindelse med det store vanntyveriet ble bekken mot nord fra Grimsvannsputten snudd etter inntaket til vanntunnelen fra Gjerdingen. Myrene i nord ble drenert til gropen ved hjelp av dettet utgravde og steinsatte bekkeløpet. Betongkassen på bilde nr. 37679 er synlig mellom trærne mot øvre høyre. Se også bilde nr. 27625 og bilde nr. 37678 for mer informasjon.

03 Aug 2021

En spesiell grop ved Grimsvannsputten

Av Odd Tore Saugerud

Nord for inntaket til vanntunnelen fra Gjerdingen av vannet fra Grimsvannsputten er det en grop med en betongkasse med gitter. I bunnen av denne står det vann med en strømvirvel i. Under vegetasjonen er det oppmurt skrå vegger av stein. Her er det også tydelig lyd av rennende vann. Bilde nr. 37680 og bilde nr. 37678 beskriver gropen i mer detalj.

19 Sep 2017

Gropen ved Grimsvannsputten

Av Odd Tore Saugerud

På dette bildet fra 2017 er mer av gropens indre synlig. Midt i bildet er betongkassen, den gang uten gitter. Bak denne er et mørkt felt synlig. Dette er en del av steindemningen mot Grimsvannsputten. Her renner lekkasjevann gjennom demningen, og her er det også overløp for det vannet som hovedinntaket til vanntunnelen ikke klarer å ta unna ved flom. I tillegg renner vannet fra bekken fra nord ut her. Bildet ble tatt etter flom, og retningen på stråene over betongkassekanten viser at vannstanden da var høyere enn denne. På nettingen i gjerdet foran hovedinnløpet til vanntunnelen er det spor etter en vannstand ca. 30 cm over normalen.