Demningen i Tverrsjøen

Tverrsjøen er det andre vannet (Ølja er det første) i det vestre Nordmarks-vassdraget, og er, som de fleste andre vannene der, demt opp. Demningen er en ganske lav, men lang gråsteindemning. Den ble rehabilitert i 2011, se bilde nr. 15082. Svarttjernshøgda og Helgehaugen, begge over 700 moh., i bakgrunnen på bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2021

Skogens ro på Kølabonn

Av Eivind Molde

Kølabonn, langt inni skogen langs Flyktningeruta, er ikke et sted man bare "oser" forbi. Her tar man seg gjerne en god pause på setervollen. Det er ikke en lyd å høre. Her råder skogens ro.

25 Sep 2021

Rastested på Vengsveien

Av Eivind Molde |

Her er det fint å ta seg en pause før ferden går videre. Benker og bord og bålplass innbyr til det. Dette er et viktig kryss langs Vengsveien gjennom Festningsdalen. Rett fram går det sti til Kølabonn og Klokkertorvet (og skiløype om vinteren), mens man kommer til Ekebergdalen og Kirkebygda mot venstre og Katisa og Flateby i motsatt retning.

25 Sep 2021

På godt underlag

Av Eivind Molde

På denne strekningen, sørvest for Katisa i Østmarka, går det skiløype vinterstid. Underlaget er av beste kvalitet, og er også helt fint ha under sykkeldekkene.