Heinsteinen sett fra syd

Sett fra syd går steinen til venstre, den vestre, nesten i ett med terrenget, dvs. at den ser ut som en naturlig fortsettelse av den mosegrodde ryggen. Selve Heinsteinen til høyre ligger litt for seg selv, men siden mot den mosegrodde ryggen ser ut som om den kunne ha passet mot denne. Så steinene er nok isens verk, men her heller dens sprengvirkning i sprekker enn som transportør av flyttblokker. Se også bilde nr. 32613 Heinsteinen sett fra nord.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Okt 2021

Toppbrekk ved Piper Cub-vraket

Av Odd Tore Saugerud |

Som dette bildet viser, var det svært nær at to toppbrekk havnet oppå restene av Piper Cuben. Men ellers i området var det forholdsvis få vindfall og lite toppbrekk. Det satte vi pris på da vi gikk skauleis mot Heikampen og Heinsteinen, terrenget her med tallrike koller og myrhalser er krevende nok uten ekstra hindre. Typisk elgterreng, og ferske elgspor var det overalt.

16 Okt 2021

Vraket av Piper Cub LN-TVR 2021

Av Odd Tore Saugerud |

Siden første besøk i 2015, bilde nr. 24506, har det ikke skjedd mye med selve vraket, men høyere og tettere skog har gjort det vanskeligere å finne. Selv om det har vært noe nedbør i det siste, var bekken nå bare et sig blant flere sig, og stup og skrenter er det mer enn nok av i området. Tråkkene er dyretråkk som dukker opp og forsvinner igjen. Det gikk å finne vraket etter hukommelsen, men ellers er nok GPS og helst et detaljert kart best. Turkartet er altfor grovt.

15 Okt 2021

Alligator i Spålselva

Av Nina Didriksen

Nederst i Spålselva møtte vi på denne grønne skapningen, og vi kan ikke skjønne annet enn at det må ha vært en alligator.