Praktisk iskurs på Steinsfjord-isen

Det kreves både god kunnskap og riktig utstyr for å gå på tynn is. Her får deltagere på et iskurs på Steinsfjorden prøve seg på turskøyter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

03 Des 2021

Deltagere på iskurs

Av Morten Synstelien |

Mye kan læres ved å lese, men noe er best å teste ut i praktisk læring. Så vi i Turskøyter Hole og Ringerike hadde kurs i bukta ved Vik. I bakgrunn «Statoilstranda», som den heter på folkemunne, selv om Cirkel K har vært der noen å Til høyre i bildet har vi Kråkevika. Her vi står, var isen 9 cm tykk, men du skulle ikke langt ut før isen bare var ca. 3 mm tykk. Legg merke til at alle deltagerne har komplett utstyr for å gå på tynn is, og kurset var meldt inn til brannvesenet.

03 Des 2021

Henge på stava-klubben hadde treff på isen

Av Morten Synstelien |

Noe av de trivelige med turskøyter er at folk har god tid, og har tid til å utveksle litt isinfo. Disse tre er drevne, og det trengtes, slik isen var der. Gjesvoldåsen og Fekjær i bakgrunn. Isen var helt super å skøyte på, men stedvis tynn og med vindbrønner. Som du ser alle har fullt utstyr.

03 Des 2021

Haraøya var bare et bad unna

Av Morten Synstelien |

Så langt kom vi på skøyter i dag. Litt typisk for Storøysundet. Mye vindbrønner og ujevn islegging. Så ikke begi dere utpå isen uten kunnskap, utstyr og alene.