Rask retrett

Disse turskøyteløperne hadde fått tips om drømmeforhold ikke langt unna, og hadde god fart tilbake. Men å gå fort mot sola med issprekker gikk nok ikke helt etter planen. De var et par stykker som var nede i knestående, så fem ble til tre, slik bildet viser. Alle hadde knebeskyttere, så ingen skade skjedde.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Jan 2022

Vintersol og litt skyer over Øyeren

Av Morten Synstelien |

Isen er tykk, men med en god del sprekker. Det er på slike dager du må være ekstra forsiktig, for det er fort gjort å hekte skøyta i en sprekk. Da blir fallet hardt. Motlys hjelper ei heller.

06 Jan 2022

Dagens første kaffepause

Av Morten Synstelien

Dagens første kaffepause ble tatt etter 3 kilometer på skøyter. Ikke så lett å finne et sted i ly, og som det gikk an å komme i land på, så det ble denne stranda ved ei hytte. Vestsida av Øyeren er ganske bratt ned mot fjorden.

06 Jan 2022

Torskefisk i ferskvann

Av Morten Synstelien |

Øyeren er den innsjøen i Norge med flest fiskeslag. Hele 25 arter finnes der. Jeg måtte spørre meg for for å få oppklart hvilken torskefisk som var frosset inn i isen. En lokal fisker visste at det var en lake, med det latinske navn Lota lota. Den tilhører brosmefamilien, og er den eneste torskefisken som lever i ferskvann.