Ingen røyk uten ild

Ingen røyk uten ild, er det et gammelt ordtak som sier. Litt forskjell på norsk og svensk tradisjon når det gjelder pauser. Vi nordmenn har alltid bål, men her hadde svenskene prøvd seg, og det ble mest røyk, og lite ild. Trikset er å ha med litt tørr opptenningsved og i mitt tilfelle 30 ml bioetanol - for rask start. Det burde vært lært bort. Men jeg hadde hatt mitt bål tidligere i dag. Alltid trivelig å møte andre turskøyteløpere, og jeg fikk med meget bra tips på veien. Disse er blant Nordens beste til å gå på turskøyter, og har mange års erfaring. Koronamessing avstand er ivaretatt!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Jan 2022

Rask retrett

Av Morten Synstelien |

Disse turskøyteløperne hadde fått tips om drømmeforhold ikke langt unna, og hadde god fart tilbake. Men å gå fort mot sola med issprekker gikk nok ikke helt etter planen. De var et par stykker som var nede i knestående, så fem ble til tre, slik bildet viser. Alle hadde knebeskyttere, så ingen skade skjedde.

06 Jan 2022

Vintersol og litt skyer over Øyeren

Av Morten Synstelien |

Isen er tykk, men med en god del sprekker. Det er på slike dager du må være ekstra forsiktig, for det er fort gjort å hekte skøyta i en sprekk. Da blir fallet hardt. Motlys hjelper ei heller.

06 Jan 2022

Dagens første kaffepause

Av Morten Synstelien

Dagens første kaffepause ble tatt etter 3 kilometer på skøyter. Ikke så lett å finne et sted i ly, og som det gikk an å komme i land på, så det ble denne stranda ved ei hytte. Vestsida av Øyeren er ganske bratt ned mot fjorden.