Løype 12 mot Dikemark

Det var heller isete der løype 12 tar av fra Fuglemyr mot Dikemark. Da så snødekket ved siden av sikrere ut, men her var det tynn is under, og heldigvis et luftlag mot neste islag i stedet for vann. Herfra var det kjørt med ATV med piggkjettinger og mangehjulsdrift. Det var nok den minst risikable måten å ta seg til Dikemark på, for her var det både bratt og glatt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Jan 2022

842 Fuglemyr KA 12

Av Odd Tore Saugerud

842 Fuglemyr KA 12 – Så heter skiltstolpen sydøst i Fuglemyr. Skiltstolpen hadde fått stå i fred, men sterke menn hadde revet av kartet og kastet det i snøen. Eller var det kanskje vinden?

28 Jan 2022

Tørrfuruer langs løype 1198

Av Odd Tore Saugerud

På en liten myr i løype 1198 nord for Bertelsmyr var det påfallende mange tørrfuruer langs løypa. Her var det også mindre isete enn på Bertelsmyr, men fortsatt best for syklister og fotgjengere. Dem var det flere av, men ingen på ski i dag i denne delen av Kjekstadmarka.

28 Jan 2022

Delvis trikkeskinner

Av Odd Tore Saugerud

Opp til Torsbråtan var det strålende sol, men skyene hadde sett på yr.no og kom i rute. På Bertelsmyr var det bare en lysere flekk i skylaget som viste hvor solen var. Her i løype 1198 mot Fuglemyr var sporene som trikkeskinner, dvs. knallharde og delvis med is i bunnen, og området for skøyting best egnet for ski med stålkanter. Løype 1199 til ROS-hytta var for det meste ren is. Bra forhold for syklister med piggdekk og fotgjengere med piggsko.