Elger i solnedgang

Noen sekunder etter at elgene hadde krysset Sørkedalsveien nådde de skogkanten på vestsiden av veien. Men turen i den dype sneen var spesielt strabasiøs for den minste elgen, som måtte ha flere pauser underveis.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Mar 2006

Elgetur

Av Erik Unneberg |

To andre elger, kanskje var det en ku og kalven hennes (?), hadde stått en stund på østsiden av Sørkedalsveien, og etter at en annen elg hadde tatt turen og brøytet vei, fortsatte disse også over veien og over jordene i ferdigtråkket løype. Man kunne få assosiasjoner til hvite fjellvidder slik det så ut i den dype sneen i Sørkedalen.

04 Mar 2006

Elg i fri flukt

Av Erik Unneberg |

Etter å ha hoppet over Sørkedalsveien fortsatte den første elgen over jordene på den andre siden av veien. Der var det dyp sne som elgen måtte forsere. Det så nesten ut som om den fløt bortover sneen, men det kostet sikkert mye krefter før den nådde skogkanten

04 Mar 2006

Elg med trafikkvett

Av Erik Unneberg |

Det er veldig populært å krysse Sørkedalsveien rett syd for Årnes. Først kom det en elg ut fra skogen og stilte seg opp i veikanten i solnedgangen (!). Denne elgen hadde nok vært ute i trafikken før, for den kikket seg først til venstre, så til høyre, og så til venstre igjen for å forsikre seg om at det var klart for biler!