Hadelandsdrapene

Hadelandsdrapene er blant de mest omtalte drapene i norsk krimhistorie. 22. februar 1981 ble to personer drept i det som viste seg å være et internt oppgjør i den nynazistiske organisasjonen «Norges Germanske Armé». I dag er det lite som minner om dramaet som utspant seg på denne brua inne i Gran almenning for 25 år siden. Mer om saken finner du på siden http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article566374.ece.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Mar 2006

Elger i solnedgang

Av Erik Unneberg |

Noen sekunder etter at elgene hadde krysset Sørkedalsveien nådde de skogkanten på vestsiden av veien. Men turen i den dype sneen var spesielt strabasiøs for den minste elgen, som måtte ha flere pauser underveis.

04 Mar 2006

Elgetur

Av Erik Unneberg |

To andre elger, kanskje var det en ku og kalven hennes (?), hadde stått en stund på østsiden av Sørkedalsveien, og etter at en annen elg hadde tatt turen og brøytet vei, fortsatte disse også over veien og over jordene i ferdigtråkket løype. Man kunne få assosiasjoner til hvite fjellvidder slik det så ut i den dype sneen i Sørkedalen.

04 Mar 2006

Elg i fri flukt

Av Erik Unneberg |

Etter å ha hoppet over Sørkedalsveien fortsatte den første elgen over jordene på den andre siden av veien. Der var det dyp sne som elgen måtte forsere. Det så nesten ut som om den fløt bortover sneen, men det kostet sikkert mye krefter før den nådde skogkanten