Markberedning

Markberedning om oppretting av hogstskader etter hogst på Lunner Almenning. Dette vil si å planere ut dype spor etter maskinene, særlig i forbindelse med bekker. Markberedning er å fjerne humuslaget, eller blottlegge mineraljorda slik at frø fra omkringliggende trær kommer ned til jord hvor de kan spire. Dette gjøres flekkvis, med da tilhørende hauger med humuslag og noe mineraljord innimellom. Med enormt pollenår på grana i år, er det ventet frøår til neste år, dermed bør markberedning være spesielt populært i år(forrige "toppår" var i 1998)! Normalt sett er markberedning mest ubredt på skogtyper med furu som dominerende treslag, mens man oftest planter i felt med gran.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

01 Des 2006

Desember, og julestemning på topp!

Av Amund Rasten |

Ikke mye som minner oss om at det faktisk er første desember i dag. Midt på dagen ble det i dag målt 5,2 plussgrader på Solobservatoriet på 600 meter over havet ved Harestua. Utover dagen tiltok imidlertid tåka på toppen, da den voldsomme vinden som dominerte første del av dagen avtok. Det er imidlertid ikke helt umulig med hvit jul enda, så det er bare å håpe! Sussi (som befinner seg omtrent midt i bildet) er heller ikke fornøyd med været! Og på bilde nr. 4745 kan du se hvordan stemninga var her for et år siden!

24 Nov 2006

Skiføre?

Av Petter Biong |

Det er snø, sildrende regn, bekker åpene myrer og litt steinete, men høyt nok oppe går det an å ta seg en fin liten skitur.

24 Nov 2006

Mylla P venter på vinteren

Av Petter Biong

Stemningsbilde, grå våt vinter høst, det er en egen ro i Marka, sjeldent folketom og stemningsfull.