Aftenutsikt over bygd, fjell og fjord

Man ser langt fra Åmotkollane helt øverst i Lommedalen. Klokken har bare så vidt passert 14, men på denne tiden av året har solen allerede forlatt noen steder hvor man har åsrygger i nærheten. Bildet er tatt med telelinse fra Kolletuppen (ca. 370 moh.), og vi ser fergen 20 km unna på vei ut Oslofjorden. Til venstre i bildet ser vi litt av Søndre Kolsås, mens vi har bebyggelsen i Vestre Bærum i forgrunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Des 2006

Lommedalen sett fra Kolletuppen

Av Erik Unneberg |

Den siste søndagen før jul var det klarvær og fri sikt fra kjentmannsposten på Kolletuppen (som i kjentmannspostsammenheng er kalt Jordbærhaugen) til Lommedalen og Oslofjorden.

17 Des 2006

Is på Aurevann

Av Erik Unneberg

Fra Kolletuppen, den sydvestre toppen på Åmotkollane, har man god utsikt i flere retninger. Her har fotografen dreiet seg mot nordvest, og et nylig tilfrosset Aurevann dukker opp 100 høydemetere nedenfor.

16 Des 2006

Solnedgang over Østernvann

Av Erik Unneberg

Med noen få kuldegrader i Bærumsmarka i dag og i dagene fremover vil Østernvann snart være islagt. Noen steder er det allerede store isflater, selv om de foreløpig ikke er farbare. Bildet er tatt fra østsiden av vannet, der solnedgangen tok seg fint ut den nest siste lørdagen før julaften.