Heggelia

Heggelia har en usedvanlig flott beliggenhet, på den lille haugen midt på Nordre Heggelivann. Plassen er en gammel finneplass, ryddet midt på 1600-tallet en gang. Plassen er en av de få i Løvenskiolds skoger som er kjøpt ut og på private hender. Gunvor Greni m. familie eier plassen. NB! Takket være frivillig innsats fra Heggelias venner og Skiforeningen er det servering på Heggelia også denne vinteren. Merkelig nok er det ikke treslaget hegg som Heggelia har navnet sitt fra, men det kommer fra en forvanskning av "Heikinen-lia"., det var navnet på finnen som en gang ryddet plassen (Kilde: Raabe, "Nordmarka og Krokskogen"

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Feb 2007

Ved Heggelia

Av Olav Harlem

Det er flotte skiforhold denne fine vintersøndagen i februar. Helge Nordtømme i Markatjenesten i fint driv over Nordre Heggelivann

11 Feb 2007

Heggelia er et viktig turmål

Av Olav Harlem

Takket være frivillig innsats fra Heggelias Venner og Skiforeningen har turfolket fortsatt mulighet til en hvil og rast på trivelige Heggelia. Denne flotte vinterdagen var det 19 kuldegrader på Heggelia om morgenen og det store innrykket kom først senere på dagen..

11 Feb 2007

Scooterspor over Heggelivann

Av Olav Harlem

Scooterløypa fra Møkkalitjern over Hegglivann til Vakerseter, Langtjern, Otertjernsåsen og til Lysedammene er en sann fryd når forholdene er som idag. Bildet er tatt der løypa fra Møkkalitjern kommer ut på Heggelivannet.