Nordre Heggelivann

Løypa fra Oppkuven til Løvlia passerer Gagnumseter og broen over det trange sundet mellom Skamræk og Nordre Heggelivann. I området her rotet Asbjørnsen seg bort slik han forteller i "En sommernatt på Krokskogen".

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Feb 2007

På vei til Heggelia

Av Olav Harlem

Heggelia er et sentralt sted på Krokskogen. Her på denne gamle tradisjonsrike markaplassen har turfolket alltid vært velkommen innom til en hvil og rast. Skiforeningen og Heggelias Venner organiserer nå driften her i helgene vinterstid.

11 Feb 2007

Heggelia

Av Olav Harlem

Heggelia har en usedvanlig flott beliggenhet, på den lille haugen midt på Nordre Heggelivann. Plassen er en gammel finneplass, ryddet midt på 1600-tallet en gang. Plassen er en av de få i Løvenskiolds skoger som er kjøpt ut og på private hender. Gunvor Greni m. familie eier plassen. NB! Takket være frivillig innsats fra Heggelias venner og Skiforeningen er det servering på Heggelia også denne vinteren. Merkelig nok er det ikke treslaget hegg som Heggelia har navnet sitt fra, men det kommer fra en forvanskning av "Heikinen-lia"., det var navnet på finnen som en gang ryddet plassen (Kilde: Raabe, "Nordmarka og Krokskogen"

11 Feb 2007

Ved Heggelia

Av Olav Harlem

Det er flotte skiforhold denne fine vintersøndagen i februar. Helge Nordtømme i Markatjenesten i fint driv over Nordre Heggelivann