Minnesmerket på Andtjernåsen

Minnesmerket er reist til minne om et fly som styrtet her i mai 1945. (Alle ombord ble drept, bl.a. en nordmann). Det ligger fremdeles en del rester fra flyet igjen. NB! Kulturminneloven forbyr fjerning av deler. Det er merket sti til minnesmerket fra veikrysset øst for midtre Lysedam. Se forøvrig novembernummeret av Snø & Ski 2000.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2000

Lyseelva går vill og frodig

Av Rune Eskøy

Elvestubben mellom midtre og nedre Lysedam går frodig allerede nå. Senere i oktober var vannføringen enda mye større.

21 Okt 2000

Midtre Lysedam

Av Rune Eskøy

Midtre Lysedam, 300 moh, ved foten av Damsåsen. Dammen er regulert med denne dammen. Da jeg var oppover to uker etterpå (i pøsende regn) gikk vannet over dammen:

22 Okt 2000

Haklodammens to ansikter

Av Tor-Arne Melbye

Bildet viser Haklodammen før og etter nedtappingen pga. ombygging fra manuell til hydraulisk tappeluke i demningen. I den forbindelse er vannet tappet ned for å komme til lukene. De gamle lukene er fjernet og nye er montert sammen med hydrauliske sylindre og hydraulikk aggregat. Det vil trolig bli lagt opp til fjernstyring av disse da det ikke akkurat er lettvint å ta stien bort til denne noe avsidesliggende demningen. Det er alltid litt trist å se sånne praktfulle vann bli forvandlet til et månelandskap, men i høst har jo nedbøren vært utrolig stor så nå er det bare fryd og gammen igjen.