Løkka gård

Hestene på Løkka gård sør for Sognsvann har fått på seg vinterfrakken, og bryr seg ikke om skigåing. I bakgrunnen Sognsvann, der mange har gått opp skispor disse første januardagene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Jan 2008

På ski over Gaustadjordene

Av Nina Didriksen

Det er fint å gå på ski over Gaustadjordene nå. Her ser vi Løkka gård, som er fra 1800 og ligger i sørenden av Sognsvann. Holslinja kan vi følge på kartet gjennom Krokskogen og Nordmarka, der den går langs nordenden av Storflåtan, krysser Langlivannet, går langs Bjørnsjøen, vest for Ullevålseter og Sognsvann til den ender i Sogn trafostasjon. Byggingen av denne traseen forårsaket den største demonstrasjon noensinne mot et naturinngrep, nærmere 30.000 mennesker møtte opp foran Oslo rådhus.

07 Jan 2008

Gjerdingen

Av Amund Rasten |

Like utenfor Gjerdingsdammen deler løypa seg. Til høyre mot Kalvedalen og venstre mot Rajebråtan og Bislingen. I skumringen har heldigvis tåka letnet noe. Tidligere på dagen har vi vært nødt til å bruke GPS-navigasjon for å finne frem over de største Markavannene..

07 Jan 2008

Løyper forbi plassen Kroksund

Av Amund Rasten |

Etter helgens snøfall er det endelig nok snø til å begynne å preparere terrengløypene nord i Marka, da det nå mange steder er mellom 50 og 60 cm snø. Her er vi i løypa forbi plassen Kroksund mellom Mago og Trehørningen.