Øvre Finnerudseter

Den øverste setra på Finnerudvollen er fremdeles i privat eie av gården som i sin tid setret her. Her ligger det gamle seterhuset og en forholdsvis ny løe. Stedet leies ut til "Villmarkens sønn" Gjermund Andersen som er leder i Norges Naturvernforbund og som jobbet mye for at dette området ble Naturreservat.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Jan 2008

Nedre Finnerudseter

Av Tom Stensaker

Finnerudseter var seter for flere Ringeriksgårder og er Krokskogseter akkurat på grensen til Nordmarka. Nedre Finnerudseter eies av Løvenskiold og her står det gamle seterhuset intakt, men alle uthusene er falt ned.

22 Jan 2008

Krokskogen ønsker oss velkommen

Av Tom Stensaker

Katnosa er Nordmarksplass, men Finnerudsetra er Krokskogseter og skillet mellom Nordmarka og Krokskogen går akkurat her sør i Spålen, trur eg. Masse diskusjoner om akkurat det, men for oss er hele Spålen Krokskogen og når vi har gått gjennom den tette "urskogen" mellom Katnosa og Finnerudseter er det en ny verden vi møter her ved Spålsbu sør i Spålen, nemlig Asbjørnsens eventyrverden.

22 Jan 2008

"Close to" Spålsbu

Av Tom Stensaker

Vi zoomer inn Spålsbu som ligger der som en perle og ønsker oss velkommen til "Spålstrollets" residens, men når ikke "trollet" er hjemme setter vi oss i solveggen og nyter "villmarken" her sør i Spålen en helt vanlig tirsdag i januar.