Skøytetak på Sakromstjern

Sakromstjern ligger rett ved løypen mellom Benteplassen og Frøshaug. Selv på solrike dager som i dag ligger en del av tjernet i skygge på denne tiden av året, noe man kan se av grensen der tjernet går over fra å være blankt til å være dekket med et skarelag som var fint å skøyte på.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Jan 2008

Øvre Finnerudseter

Av Tom Stensaker

Den øverste setra på Finnerudvollen er fremdeles i privat eie av gården som i sin tid setret her. Her ligger det gamle seterhuset og en forholdsvis ny løe. Stedet leies ut til "Villmarkens sønn" Gjermund Andersen som er leder i Norges Naturvernforbund og som jobbet mye for at dette området ble Naturreservat.

22 Jan 2008

Nedre Finnerudseter

Av Tom Stensaker

Finnerudseter var seter for flere Ringeriksgårder og er Krokskogseter akkurat på grensen til Nordmarka. Nedre Finnerudseter eies av Løvenskiold og her står det gamle seterhuset intakt, men alle uthusene er falt ned.

22 Jan 2008

Krokskogen ønsker oss velkommen

Av Tom Stensaker

Katnosa er Nordmarksplass, men Finnerudsetra er Krokskogseter og skillet mellom Nordmarka og Krokskogen går akkurat her sør i Spålen, trur eg. Masse diskusjoner om akkurat det, men for oss er hele Spålen Krokskogen og når vi har gått gjennom den tette "urskogen" mellom Katnosa og Finnerudseter er det en ny verden vi møter her ved Spålsbu sør i Spålen, nemlig Asbjørnsens eventyrverden.