Kveldroshøgda

Kveldroshøgda og Kveldrostjern ligger mellom Vestre Fyllingen og Langlia langs Grenaderløypa. Ved Kveldrostjern går det også løyper mot Heikampen i sør og Vesle Sandungen mot nord. Kveldrostjern er kanskje det vakreste navnet i Marka, og det er alltid fredelig og vakkert her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Jan 2008

Østre Hakkloa

Av Tom Stensaker

Plassen Østre Hakkloa ligger på østsiden av Hakkloa og er en av de mest isolerte plassene i Marka og har ikke bilvei. Hovedløypa mellom Stryken og Kikut gikk før gjennom tunet, men er i dag flyttet ut på vannet om Magovika. Alikevel har vi litt kontakt med plassen fra vannet. Det er nå ryddet rundt plassen og stedet ser ut som det gjorde i gamle dager. Løvenskiold har planer om å rydde unna skogen rundt alle plassene i Marka fremover slik at skogen ikke står tett inntil husene som i dag.

29 Jan 2008

Kikutstua

Av Tom Stensaker

Kikutstua er et populært mål og besøkes av tusenvis i løpet av vinteren. Hytta eies av Skiforeningen som nå planlegger å bygge ut tidligere Kikkinn og øker kapasiteten med 20 sengeplasser, ny peisestue og nytt selvbetjeningskvarter. Arkitekt er Tom Stensaker og byggestart er planlagt til våren 2008.

27 Jan 2008

Skog-, fjord- og fjellutsikt fra Krokskogens vestligste skiløype

Av Erik Unneberg

Krokskogens vestligste skiløype går mellom Finneflakseter og Kleivstua. Rett sør for Kongens utsikt er det flott utsikt i flere retninger. Vi ser her litt av Tyrifjorden med fjellheimen i bakgrunnen. Norefjell til venstre, og Vikerfjell til høyre.