Onkel Bloms hytte

Hytta ligger ved Langtjern og eies av Løvenskiold, som leier den ut til Blom, derav navnet Bloms utsikt. Beliggenheten er unik og vakker ved sørenden av Langtjern, og skiløypa fra Langtjern til Vesleflåtan går rett forbi hushjørnet. Hytta er en gammel brakke, men alt rundt er så sjarmerende med den idylliske bekken. Dette er Bloms paradis, og han steller pent med uteområdet, og stedet er en pryd for øyet. Vi pleier å ta en appelsin her utpå vårparten og hører bekken klirre. Vi vet at det begynner å bråne i liene, mens vi fremdeles bare er i slutten av januar.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

30 Jan 2008

Bloms utsikt mot Spålen

Av Tom Stensaker

Vi zoomer inn utsikten fra Bloms utsikt mot Spålen syd og ser Spålsbu ved Dammen, videre den tette skogen mellom Katnosa og Spålen. Vi skimter Katnosa i det fjerne og åsen til høyre er Kjerkeberget 629 moh og Oslos høyeste topp og grense mot Oppland fylke.

30 Jan 2008

Bloms utsikt

Av Tom Stensaker

Bloms utsikt ligger mellom Langtjern og Spålen syd og vi har flott utsikt ut over Spålen syd mot Spålsbu. Det var tett skog her før Løvenskiold hugget skogen her for noen år siden helt i grensen av Landskapsvernområdet.

27 Jan 2008

På kanten av stupet

Av Aina Grymyr

Utsikt fra Stuteskallen - her er det stupbratt ned. Stuteskallen ligger like ved Oterjerna og sørvest for Lysedammene. Otertjernsløypa er en flott scooterløype rundt Otertjernsåsene, som kommer ut vest for Gopletjernsåsen, her treffer man ikke mange andre skiløpere.