Sinnerdamshytta

Sinnerdamshytta ligger ved Sinnerdammen og er en DNT ubetjent hytte i Spålen Landskapsvernområde. Dette er en av de minste ubetjente hyttene i Marka og et sjarmerende sted selv om sola ikke når frem her så ofte. Scooterløypa mellom Sinnera og Spålen går rett forbi hytta.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Feb 2008

Lise Henriksen på Tverrsjøen

Av Tom Stensaker

Lise Henriksen traff vi på Tverrsjøen i dag og det er uvanlig å treffe henne i Nordmarka ettersom hun er barka Østmarksjente. Men "i nøden spiser fanden fluer" og når det er dårlig skiføre i Østmarka har hun og mannen ei lita koie ved Øyangen og må dessverre svikte Østmarka når naturen setter en stopper for vinteren i Østmarka. Lise Henriksen har skrevet bøker og artikler om sin kjære Østmark og bildene hennes har florert i de fleste friluftsbladene i en årrekke. Det er ikke mange som kjenner Østmarka bedre enn henne. Hun har hytte ved Rausjø i Østmarka og dette er hennes andre hjem.

11 Feb 2008

Sandbekkmana

Av Nina Didriksen

En av de mange 600-meterstoppene i Marka er Sandbekkmana-Høgflaka på 618 moh. Her har du utsikt til mange åser rundt deg, fra Heikampmassivet i sør, Kjerkeberget i øst til Oppkuvenmassivet i sørvest, som her sees til høyre i bildet.

15 Feb 2008

Brattfoss

Av Tom Stensaker

Denne idylliske plassen heter Brattfoss og ligger ved demningen til Søndre Børtervann. Husene virker slitte og umalte, og vi synes de er sjarmerende. Også dette stedet eies av Godseier Børter som bor litt lenger sør i Ekebergdalen i et fantastisk flott trehus også det umalt og man får følelsen av å være i en annen tid som har stått stille lenge og dette pirrer vår nysgjerrighet og vi får en spesiell ro her inne ved Søndre Børtervann.