Trehørningen

Plassen Trehørningen sett fra Askeren. Den idylliske plassen ligger mellom Langvann og Trehørningen og her bor Gunnar Løkken og kona, Gunnar jobber i skogen for Løvenskiold. Før i tiden var det servering her på Trehørningen og veien går rett gjennom tunet og både syklister og skiløpere savner serveringen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Feb 2008

Tung bør å bære for lite uthus i Sinnerdalen

Av Tom Stensaker

Dette lille uthuset til Sinnerdamhytta ser svært nedtynget ut og formelig tigger om at noen fjerner denne børen som er tung å bære selv for et lite tømmerhus. 150 cm med snø måler vi ved Sinnerdammen og her vil det nok ligge snø til langt ut i mai.

15 Feb 2008

Sinnerdamshytta

Av Tom Stensaker

Sinnerdamshytta ligger ved Sinnerdammen og er en DNT ubetjent hytte i Spålen Landskapsvernområde. Dette er en av de minste ubetjente hyttene i Marka og et sjarmerende sted selv om sola ikke når frem her så ofte. Scooterløypa mellom Sinnera og Spålen går rett forbi hytta.

15 Feb 2008

Lise Henriksen på Tverrsjøen

Av Tom Stensaker

Lise Henriksen traff vi på Tverrsjøen i dag og det er uvanlig å treffe henne i Nordmarka ettersom hun er barka Østmarksjente. Men "i nøden spiser fanden fluer" og når det er dårlig skiføre i Østmarka har hun og mannen ei lita koie ved Øyangen og må dessverre svikte Østmarka når naturen setter en stopper for vinteren i Østmarka. Lise Henriksen har skrevet bøker og artikler om sin kjære Østmark og bildene hennes har florert i de fleste friluftsbladene i en årrekke. Det er ikke mange som kjenner Østmarka bedre enn henne. Hun har hytte ved Rausjø i Østmarka og dette er hennes andre hjem.