Storflåtan gård i vinterferien

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Feb 2008

Damvokterboligen ved Gjerdingen

Av Tom Stensaker

Her bodde damvokteren med sin familie før i tiden, damvokterboligen eies av Oslo Kommune og brukes som firmahytte i dag. De siste som bodde her var Inga Larsbråten og familien hennes. Mannen var damvokter, de hadde tre barn, men mistet et som druknet her ved Gjerdingsdammen. Sønnen er Rune Larsbråten som nå er damvokter på Hakkloa.

17 Feb 2008

Gjerdingen Dam

Av Tom Stensaker

Ved Gjerdingen Dam lå Gjerdingen skole og dette var grendeskole for Nordmarka Nord for flere tiår siden. Bygningen ligger der i dag intakt og leies ut til Nordberg Menighet.

17 Feb 2008

Daltjuvmana

Av Tom Stensaker

Scooterløypa mellom Daltjuven og Stålmyra går over Daltjuvmana et fantastisk høydedrag mellom Daltjuven og Mantjern. Her oppe på Daltjuvens tak har vi flott utsyn nordover mot Branntjernhøgda, sørover mot Sandungen og østover mot Romeriksåsene. Turen over Daltjuvmana er en av de flotteste i Marka. Turrennet Vidarløpet gikk over her i sin tid fra Stryken til Sognsvann. Dette var i sin tid det største turrennet i verden og den gamle Vidarløptraseen var en av de flotteste turene gjennom Marka. Men i dag var det ikke mye som minnet om den gang tusenvis av skiløpere for over Daltjuvmana. Stille og rolig her oppe og altfor få går her i dag.