Lauvliflaka glitrer i sola

Flotte forhold over Lauvliflaka i dag i hovedløypa mellom Løvlia og Vassendvika. Her oppe på 5-600 meters høyde finner vi ekte vinter, mens det er grønn vinter i bynære områder. Klimaendringene gjør at snøgrensen flyttes oppover og i år merker vi det tydelig med 0 cm snø på Ringerike og lavere områder rundt Oslo og helt opp i 190 cm snø ved Oppkuven 6-700 moh.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

05 Mar 2008

Flotte forhold ved Oppkuvvann

Av Tom Stensaker

Bildet er tatt mellom Lille Oppkuvvann og Oppkuvbekken (snuplassen) og her er det full vinter med snø på trærne og 150-190 cm snø. Her pleier vi å avslutte skisesongen i mai eller kanskje juni i år. Hovedløypa mellom Skansebakken og Løvlia går her.

05 Mar 2008

Lille Oppkuvvann

Av Tom Stensaker

Fantastisk ved Lille Oppkuvvann i dag, vi står ved vestenden av vannet på hovedløypa mellom Skansebakken og Løvlia. På dette vannet legger isen seg først og forsvinner sist. I år la isen seg 3 november og i fjor vår forsvant den 3 mai.

05 Mar 2008

Gygra i Målvikdalen

Av Tom Stensaker

En Gygre er et forsteinet troll og denne Gygra står ved løypa Katnosa-Holoa seter rett før løypa ender i Målvika nordligste vika i Katnosa. Et fantastisk sjeldent fenomen og den skal snart bestiges.